divendres, 15 de desembre del 2017

UNA MIRADA PRÓPIA



Workshop “Una mirada pròpia”.

 Lurdes Basolí

El passat dissabte 18 de Novembre la Lurdes Basolí ens va oferir un taller molt interessant sobre com construïr un llenguatge visual amb una mirada pròpia i treballar i potenciar  la subjectivitat inherent al treball creatiu fotogràfic.
Vam repassar l’obra d’alguns dels principals fotògrafs de la història de la fotografia i comentar-ne els aspectes més interessants i / o polèmics per entendre millor les diferents intencions i mirades dels autors, i poder arribar al que anomenem el “nucli” de la imatge.
Es va plantejar un exercici pràctic consistent en la realització per part de cadascun dels participants d’una sola fotografia en l’entorn de Roca Umbert, i la seva posterior anàlisi i posada en comú.
Vam poder visualitzar i comentar els portafolis dels participants que ho vam voler.
També ens va explicar la seva trajectòria artística i ens va mostrar i comentar alguns dels seus treballs, posant de manifest com els canvis personals repercuteixen en la manera d’expressar-nos; especialment colpidor algun treball en video sobre una persona discapacitada i la seva cuidadora.
Finalment, vam acabar la jornada amb una visita a l’exposició “Signis” del Museu de Granollers, de la qual és coautora la Lurdes i ens en va fer una visita guiada.
Un workshop molt interessant i enriquidor i una jornada molt agradable també de diàleg entre tots els assistents.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada