divendres, 9 de febrer del 2018

MANERES DE DESTRUIR LA MEMÓRIA



Presentaciò de projectes artìstics de Sanhi Bar i Ella Littwitz, i debat amb Oriol Fontdevila, crític d´art i commissari.

El passat 1 de febrer va tenir lloc la taula rodona al voltant del treball de les artistes d'origen israelià Shani Bar i Ella Littwitz acompanyades per Oriol Fontdevila, crític d'art i comissari.
Al començament Fontdevilla va plantejar reflexions sobre el treball artístic que tracta de recuperar relats invisibilitzats de la memòria històrica, obrint-se alguns temes de debat com: l'ètica de l'oblit, la construcció social del relat històric o el paper que exerceix l'art (i l'artista) en l'exercici de presentar la memòria al públic.
Les dues artistes van presentar diversos dels seus projectes als assistents. En tots dos casos la seva obra mostra una revisió de la mirada davant successos històrics concrets. En el cas de Shani, el seu treball se centra en la recuperació d'arxiu, principalment fotogràfic i en el d'Ella en la deconstrucció i el rescat d'elements del paisatge.
             Texto por: Itsaso Jimenez







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada